Prva golferica na muškom turniru na 136. mjestu

Radiosarajevo.ba
Prva golferica na muškom turniru na 136. mjestu

Kanađanka Isabelle Beisiegel (32 godine), prva žena koja je kroz kvalifikacije zaslužila nastup na nekom muškom profesionalnom golf-turniru, prvu rundu na ATB Financial Classicu završila je sa +7.

Kanađanka je krajem maja osvojila deveto mjesto u kvalifikacijama za Canadian Tour, čime je dobila ''kartu'' za ovu sezonu. Ona nije prva žena koja igra na muškom Touru, ali je prva u povijesti koja je nastup zaslužila kroz kvalifikacije! Sve prethodne su dobivale pozivnice.

U debiju na Canadian Touru, Beisiegel je u prvoj rundi ATB Financial Classica odigrala +7, te se smjestila na diobu 136. mjesta. Za osmoricom golfera koji dijele prvu poziciju zaostaje za 12 udaraca.

"Ovo je bilo tako krasno iskustvo u kojem sam uživala. Uvjeti su bili teški i potpuno drukčiji od onih na koje sam navikla na ženskim turnirima. Bila sam na zagrijavanju jako nervozna i trebalo mi je nekoliko rupa da pronađem svoj ritam", prepričala je svoje doživljaje uzbuđena Beisiegel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije