Pro Rocco i Primorac u finalu Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Pro Rocco i Primorac u finalu Lige prvaka

Nada u hrvatske da će kao domaćin imati hrvatsko finale trajala je kratko. Jug je u prvoj utakmici poražen od Pro Reccoa 6:9, dok je Primorac bio bolji od Mladosti 11:9.

Mnogi su pričali kako je “Mladost imala sreće sa ždrijebom”. Jer, Jug je ipak dobio prvaka Europe, a Mladost... Mladost je dobila crnogorski Primorac.

Jug CO je na Kantridi učinio nekoliko za tu ekipu netipičnih pogrešaka. U napadu bezidejno i netočno. S čak četiri loša, kriva dodavanja do sredine druge četvrtine, a čak šest u prve tri četvrtine, što su Talijani znali iskoristiti.

Gospare je samo golman Frano Vićan dugo, maksimalno koliko je mogao držao u igri. Jedan gol zaostatka, u kojem je Jug bio još od treće minute i Felugovog gola za 0:1, još je držao kakvu-takvu nadu. Onog trenutka kada se Pro Recco odvoji na 2 gola, propala je i igra Juga. To se dogodilo 15 skundi prije kraja druge četvrtine nakon sjajnog “trokut-dodavanja” s igračem više koje je Mangiante okončao zakucavanjem za 2:4. Gotovo. Tog trenutka je s onakvim Jugom bilo gotovo. U trećoj je četvrtini samo uslijedila egzekucija sjajnog Calcaterre i Mađara Madarasa.

Nadu da mogu imati barem jednog finalistu u Rijeci na final-fouru potopio je crnogorski Primorac. Posljednji put mladost je u finalu bila prije devet godina, 2000. godine kada je naslov prvaka otišao Bečeju.

Igrači Primorca su čvrsto, visoko držali obranu, na golu sa, od prve minute, raspoloženim Radićem. Mladost je bila aktivna, pucali su Bonačićevi dečki po golu crnogorskog tima, ali ništa nije ulazilo. Propuštene prilike naplaćivali su igrači Primorca.

Josipu Paviću, golmanu Mladosti, zabio je Hrvat Antonio Petković u 6. minuti. A onda je Primorac šokirao novim golom. Tačnije, šokirao je Darko Brguljan s igračem više, ostavljen je potpuno sam na lijevoj strani. Prva četvrtina prošla je bez ispaljenog metka Žabaca. Na njihovu sreću, dva su zabili u sljedećoj. Damir Burić šutirao je iz daljine. Vratio je istom mjerom Milić, a onda ponovo Burić, 1:47 sekundi prije kraja prvog poluvremena za 2:3.

Primorac je u trećoj dionici zabio pet pogodaka. Zabili su mladostaši tri.

U toj trećoj četvrtini Mladost je -3 pretvorila u -1 (4:5), ali Primorac je to furiozno ponovo vratio na staru priču. U trenu su imali 4:7. Tek je Igor Hinić pred svojim Riječanima zabio još jednom (5:8).

Posljednju četvrtinu otvorila je mladost. Već na startu Hrvoje Herceg prednost smanjuje na 6:8, a onda Burić, svojim trećim pogotkom vraća Mladost u igru. Steinmetz je donio novih +2, ali onda zabija mladi Žabac Petar Muslim. Pogodio je i Pasković, pa ponovo Muslim. 1:55 prije kraja susreta Mladost ima gol zaostatka. Ali, 36 sekundi do posljednjeg sudijskog zvižduka više se ništa nije moglo okrenuti. Crnogorce je sjajnim golom iz daljine u finale odveo Gergely Kiss.

Mladost je ekipa s najviše trofeja prvaka Europe. Posljednji su osvojili 1996, prije toga 1991, 1990, 1972, 1970, 1969 i 1968. 2009? Ove godine nije to bilo to.

sportskenovosti.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije