Primorac prvak Evrope

Radiosarajevo.ba
Primorac prvak Evrope

Crnogorski tim Primorca iz Kotora novi je prvak Europe u vaterpolu. U finalu je Primorac pobijedio talijanski Pro Recco 8-7 nakon produžetaka.

U riječkom plivalištu odvijala se prava drama u finalu, gdje je Primorac imao veliku priliku sve riješiti u regularnom dijelu, ali se Pro Recco vratio. No, u produžecima je postignut samo jedan pogodak i završio je u mreži favoriziranog Pro Recca. Pogodak odluke za Crnogorce je postigao Adam Steinmetz.

Nakon dvije četvrtine Primorac je vodio 4-3, a u trećoj dionici je postignut samo jedan pogodak. I tada je jedini strijelac bio Steinmetz. Posljednja četvrtina je počela također pogotkom Primorca koji je šest minuta prije kraja poveo 6-3.

No, Pro Recco je imao snage uzvratiti. Zabili su tri pogotka zaredom, a Tamas Kasas je zabio za konačnih 7-7 u regularnom dijelu. Rekli smo, u produžecima je jedini uspio biti precizan Mađar Steinmetz koji je Crnogorcima donio veliku radost.

Jug savladao Mladost u borbi za treće mjesto

U utakmici za treće mjesto borila su se dva hrvatska kluba Jug i Mladost. Slavio je Jug sa 14-13 (5-4, 3-2, 3-4, 3-3).

Premda su mogli biti rezignirani što im je promakao finale, dva najbolja hrvatska kluba prezentirali su odličnu utakmicu, koja je na kraju bila prilično dramatična.

Dvije minute prije kraja Jug je imao, naizgled, visoko vodstvo 14-11, no Mladost se uspjela primaknuti, a dvije sekunde prije kraja su imali šut za mogući produžetak, ali je lopta aterirala na stativi, a ne u dubrovačkoj mreži.

Najbolji igrač utakmice bio je dubrovački vratar Marko Nižić koji je obranio 11 od 24 udarca, s tim da je na samom kraju obranio peterac i dva šuta s nekoliko metara igrača Mladosti.

sportskenovosti.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije