Prijem učestnika SP u raftingu

Radiosarajevo.ba
Prijem učestnika SP u raftingu

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik i ministar za porodicu, omladinu i sport Proko Dragosavljević primili su danas predstavnike ekipa koje učestvuju na Svjetskom prvenstvu u raftingu "Banja Luka 2009."

Prijemu su prisustvovali predsjednik Međunarodne rafting federacije Rafael Galo i direktor Svjetskog prvenstva u raftingu Aleksandar Pastir.

Dodik je rekao da je ponosan što je RS dobila organizaciju Svjetskog prvenstva u raftingu te učesnicima prvenstva poželio mnogo uspjeha, čestitajući istovremeno reprezentacijama koje su do danas osvojile nagrade: Velikoj Britaniji, Japanu i Mađarskoj.

"Ponosan sam na činjenicu da smo dobili organizaciju svjetskog prvenstva. Nagrade će odnijeti najbolji među vama, a mi želimo ovdje samo jedno, da svi skupa budete zadovoljni dobrom organizacijom, atmosferom koja vas prati i da budemo sretni što ste odavde otišli s najboljim uspomenama koje možete da ponesete", rekao je Dodik.

On je istakao da je Banja Luka grad sporta i mladosti te da je u njoj bilo mnogo olimpijskih i svjetskih prvaka, što pokazuje i činjenica da su njeni sportisti osvojili 12 olimpijskih medalja.

"Banja Luka je imala evropske šampione u rukometu i mi želimo da vratimo tu veliku i snažnu slavu koju smo imali ranije", rekao je Dodik.

Predsjednik Međunarodne rafting federacije Rafael Galo zahvalio je Banjoj Luci i premijeru za pruženi trud i volju da organizuju prvenstvo.

Ministar porodice, omladine i sporta Proko Dragosavljević poželio je da takmičenje prođe u najboljem redu i da se stvore nova prijateljstva, uz saznanje da su svi protivnici u raftingu i prijatelji.

Svjetsko prvenstvo u raftingu održava se od 17. do 24. maja u Banjoj Luci i Foči, a na njemu učestvuje 35 zemalja svijeta s pet kontinenata, 55 rafting timova, oko 500 takmičara.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije