Prije 14 dana izgubio sestru pa napravio podvig života: Gledat ćemo ga u Tokiju

0
Radiosarajevo.ba
Prije 14 dana izgubio sestru pa napravio podvig života: Gledat ćemo ga u Tokiju
FOTO: EPA / Hrvač Ivan Huklek

Hrvač Ivan Huklek iz Hrvatske prije dvije sedmice je ostao bez sestre, a plasirao se u subotu na Olimpijske igre u Tokiju. 

"Šveđanin zadnju minutu borbe više nije mogao stajati na nogama, sve se lomilo. Obojica smo bili na izmaku snaga, ali ja sam imao posebnu motivaciju. To je bio jezičac na vagi koji je presudio i koji me odveo u Tokio i taj plasman posvećujem njoj", ispričao je Huklek za 24sata.hr.

On se u kategoriji do 87 kilograma plasirao na Olimpijske igre u Tokiju.

Marta je njegova sestra koja je preminula prije dvije sedmice. Imala je samo 11 godina.

"Ne bih javno previše o tome što se dogodilo, nadam se da me razumijete, bio je to veliki šok za cijelu obitelj. Prije dva tjedna sam rekao da uopće neću ići na ovaj kvalifikacijski turnir u Sofiju. Roditelji su mi rekli da bi Marta bila sretna da nastupim i pokušam doći do Olimpijskih igara. Bio je to rolerkoster emocija. Oženio sam se prošle godine predivnom suprugom Josipom, bez koje ne bih uspio, pa prije mjesec dana dobio sinčića Nou, a onda ova tragedija... ", rekao je Huklek.

Tugu ne može i ne krije.

"Sve bih dao da je Marta još tu. I normu, i zlatnu medalju s Olimpijskih igara. Nakon borbe sa Šveđaninom, samo sam plakao. Bio sam sretan zbog plasmana na OI, ali ne u potpunosti, ne do kraja... Kad sam pobijedio, prvo što mi je prošlo kroz glavu je ona. Znam da je seka to gledala s nekog boljeg mjesta i da je bila ponosna...", rekao je Huklek.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije