... / Počele prijave ekipa za 12. sezonu Business lige

24. 09. 2020. u 15:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon uspješno okončane 11. sezone SC Business lige, počele su pripreme za narednu ligašku sezonu.

Business liga je korporativno takmičenje u malom fudbalu koje se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine organizuje od 2009. godine.

Pravo na učešće u takmičenju Business liga imaju sve kompanije koje posluju u Bosni i Hercegovini, a u prethodnim godinama učešće je uzelo mnogo renomiranih kompanija, a titule prvaka u prethodnim sezonama osvajali su Lutrija BiH, Bosnalijek, BH Pošta, Marmex, Zamm MC, dok je u protekloj za njih debitantskoj sezoni naslov prvaka osvojila SIPA.

Utakmice se igraju u večernjim terminima, a svaka ekipa igra jednu utakmicu sedmično. Susreti se igraju po dva poluvremena u trajanju od 20 minuta, a svaka ekipa na terenu ima 5+1 igrača. Sve utakmice SC Business lige sude profesionalne sudije Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

SC Business liga je sjajna prilika za rekreaciju uposlenika uz vrhunski team building koji će poboljšati odnose među kolegama unutar kompanije/institucije. Stalnim druženjem s ekipama drugih pravnih lica otvaraju se mogućnosti i za nove nove poslovne prilike.

Sve utakmice prate i novinarske ekipe portala SCsport.ba, na kojem se redovno objavljuju najave utakmica, raspored odigravanja susreta, tabele, rezultati, predstavljanje ekipe, intervjui, fotografije sa utakmica… a ovisno o sponzorima, najbolje pojedince i pobjedničku ekipu očekuju i vrijedne nagrade.

Također izvještaje i aktuelnosti vezane za takmičenje moći ćete pratiti i na Facebook, te Instagram profilu SC Business lige.

Utakmice našeg takmičenja prati i niz medjiskih partnera takmičenja: TV, radio, web portali…

Prijave za novu sezonu su otvorene, a broj ekipa je ograničen, stoga je potrebno prijaviti se na vrijeme.

Prijave se vrše putem maila: [email protected] ili na brojeve telefona – 060/303-9393; 033/200-576. Više informacija o takmičenju, te ukoliko želiti biti partner istog, možete pronaći na sljedećem linku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA