Presuda Contadoru prije Tour de Francea

Radiosarajevo.ba
Presuda Contadoru prije Tour de Francea


Nevjerojatno dugo traje vječanje raznih saveza i organizacija oko slučaja dopinga Španca Alberta Contadora, najboljeg svjetskog bicikliste, te pobjednika Tour de Francea u tri navrata...

Nakon što je Španski biciklistički savez (RFEC) oslobodio 28-godišnjeg Contadora svih optužbi, slučaj je došao do Međunarodne biciklističke federacije (UCI), ali i Svjetske antidopinške agencije (WADA), koji su taj stav RFEC-a osporili, te su tužbu proslijedili Međunarodnom sportskom sudi u Lausannei.

Neizvjesnost oko Contadora i njegovog kažnjavanja ili nekažnjavanja tako traje i dalje, a spomenute instance su najavile da će tek tokom juna donijeti presudu, što znači da će Contador neposredno prije Tour de Francea saznati je li kriv ili nevin oko spomenutog dopingiranja malim količinama supstance klenbuterol.

Ako bude kriv slijedi kazna od dvije godine, te oduzimanje naslova pobjednika Toura prošle godine, ali i ako ga proglase nevinim pitanje je u kakvom će stanju dočekati odbranu naslova na Touru, s obzirom da će sve saznati nekoliko dana prije početka najuglednije svjetske biciklističke utrke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije