Preminuo Elias Theodoru (35), bivši UFC borac

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo Elias Theodoru (35), bivši UFC borac
Foto: Twitter / Elias Theodoru

Bivši UFC-ov borac i osvajač TUF-a Elias Theodorou preminuo je sinoć u 35. godini.

Inače, Elias se borio s rakom jetre no nikada javno nije iznosio da se bori s teškom bolešću. Tek su nakon njegove smrti portali prenijeli o čemu se zapravo radilo.

Theodorou je u karijeri jedanaest puta nastupio pod okriljem UFC-a. Osvojio je i spomenuti ‘TUF Nations‘ nokautom nad Sheldonom Westcottom, a borio se i s dosta poznatih boraca od kojih valja istaknuti Thiaga Santosa, Brada Tavaresa i Dereka Brunsona.

Internetom kruži lažni dokument o ugroženom miru u BiH, Kožljak: "Hibridna propaganda"

Internetom kruži lažni dokument o ugroženom miru u BiH, Kožljak: "Hibridna propaganda"

Nakon što je 2019. godine izgubio od Dereka Brunsona, dobija otkaz u UFC-u gdje je ostvario solidan rezultat i upisao osam pobjeda i tri poraza. Iako je prije tog poraza od Brunsona imao tri uzastopne pobjede, ugovor mu tada nije produžen te su iz UFC-a rekli da je razlog taj što smatraju da Theodorou ne može postati top 5 borac.

Nakon toga nastupio je još tri puta i upisao tri pobjede, a svoju posljednju borbu odradio je u dvanaestom mjesecu prošle godine te je pobijedio Bryana Bakera na ‘Colorado Combat Club 10‘ priredbi. Svoje zdravstveno stanje nakon toga nikad nije otkrivao, piše Fightsite.

Theodorou je u profesionalnoj karijeri ostvario devetnaest pobjeda i tri poraza, a sva tri poraza je upisao u najjačoj organizaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije