Preminuo dečko Aryne Sabalenke

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo dečko Aryne Sabalenke
Foto: Screenshot/Twitter / Kolaž / Konstantin Koltsov i Aryna Sabalenka

Konstantin Koltsov, bivši bjeloruski profesionalni hokejaš i dečko teniserke Aryne Sabalenke, preminuo je u 42. godini, saopštio je ruski klub Salavat Julajev u utorak, 19. marta.

Koltsov, dugogodišnji partner Aryne Sabalenke, igrao je za reprezentaciju Bjelorusije na Olimpijskim igrama 2002. i 2010. godine i proveo je tri sezone u Pittsburgh Penguins od 2002. i 2006. godine.

"Sa dubokom tugom vas obavještavamo da je trener Salavat Yulaev Konstantin Koltsov preminuo", navodi se u saopćenju Salavat Yulaev Ufa, koji ima sjedište u ruskom gradu Ufi.

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

"Bio je jaka i vesela osoba, voljeli su ga i poštovali igrači, kolege, navijači. Konstantin Jevgenijevič se zauvijek upisao u historiju našeg kluba. Neka počiva u miru", dodaju iz kluba.

Poznat po svojoj brzini na ledu, Koltsov je sa Salavat Yulaev osvojio titulu u Superligi Rusije 2008. godine, a nedavno se vratio u klub kao pomoćni trener.

Raduj se Bosno i Hercegovino: Ledeni Zmajevi ostvarili najveći uspjeh u svojoj historiji

Raduj se Bosno i Hercegovino: Ledeni Zmajevi ostvarili najveći uspjeh u svojoj historiji

Sabalenka i Koltsov su prvi put povezani u junu 2021. godine, prema časopisu People, a druga svjetska teniserka često je objavljivala njihove zajedničke fotografije na svom Instagram nalogu.

"Volim te", napisala je u jednom nedavno objavljenom postu.

"Sretan rođendan ljubavi moja. Ti si moja najdraža osoba, moj najbolji prijatelj i moja najjača podrška. Mir je s tobom, snaga, strpljenje i zdravlje. Nadam se da ćemo imati sve što smo planirali. Volim te", govorila je Sabalenka.

Koltsov je također bio uz Sabalenku nakon što je Bjeloruskinja u januaru osvojila drugu uzastopnu titulu na Australian openu.

Poznato je da Koltsov ima troje djece iz ranije veze – Danijela, Aleksandra i Stefana, a Sabalenku su fanovi jednom prilikom pitali misli li da će im biti dobra maćeha.

"Ne znam. Pretpostavljam da hoću. Stefan me voli", napisala je na Instagramu i podijelila fotografiju dječaka koji je ljubi, prenosi SrpskaInfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije