Premijer liga BiH u futsalu: Mostar SG nastavio dominaciju

0
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH u futsalu: Mostar SG nastavio dominaciju
Foto: Mostar SG Staklorad / Mostar SG Staklorad

Futsaleri Mostar SG Staklorada nastavili su dominaciju i u 2023. godini, a nakon 14. odigranih kola zauzimaju prvo mjesto u Premijer ligi BiH u futsalu.

Nakon 14 odigranih utakmica oni su osvojili 34 boda, uz 11 pobjeda, jedan remi i dvije izgubljene utakmice uz gol razliku 81 : 43. U dosadašnjem dijelu prvenstva jedine poraze doživjeli su na domaćem terenu od GFC Sarajeva rezultatom 5-4, te na gostovanju kod Sloge u Gornjem Vakufu 8-4.

Najbolji strijelac ekipe je Bilal Jelić sa 18 golova, dok je Marijo Aladžić postigao 14.

Feđa Dudić čini čuda: Radnički sve bliže Europi, Kragujevac na nogama

Feđa Dudić čini čuda: Radnički sve bliže Europi, Kragujevac na nogama

Nakon reprezentativne pauze Mostarci na svom terenu igraju derbi susret protiv Radnika koji zauzima drugo mjesto na tabeli sa 33 boda. U prvoj utakmici ove dvije ekipe, Mostar SG je slavio u Bijeljini rezultatom 6–5.

"Bit će to istinski praznik futsala u Mostaru. Radnik ima dobru ekipu i dosta ulažu u razvoj kluba. Naravno da nam je drago da imamo ozbiljne konkurente u domaćem prvenstvu jer samo tako možemo napredovati i biti još spremniji za nastupe u Evropi. Ove godine doigravanje će biti zanimljivije jer ima više timova koji dobro igraju", izjavio je Amel Bajgorić, predsjednik Mostar SG Staklorada.

+

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije