Poznati bokser trudnu ljubavnicu bacio s mosta

1
Radiosarajevo.ba
Poznati bokser trudnu ljubavnicu bacio s mosta
Foto: EPA-EFE / Portorico - protesti

Poznati bokser iz Portorika koji je učestvovao na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., a kao profesionalac bio jedan od najperspektivnijih mladih boksera (u lakoj kategoriji), optužen je za otmicu i ubijstvo svoje trudne ljubavnice.

Félix Verdejo (27) optužen je da je napao Keishlu Rodríguez (27), a onda bacio njezino tijelo s mosta u blizini San Juana.

U nedjelju se predao policiji nakon što je odbio sarađivati s istražiteljima, izvještava BBC.

Ovaj slučaj izazvao je proteste protiv ubistava žena na Portoriku. Naime, u toj je ostrvskoj državi najmanje jedna žena ubijena sedmično, a lani je zabilježeno 60 takvih slučajeva.

Prema izvještaju policije, oženjeni Verdejo oteo je svoju ljubavnicu, udario je u lice prije nego li je zavezao pa bacio s mosta. Potom je pucao na nju pištoljem s vrha mosta.

Neimenovani svjedok optužen je da je pomogao bokseru.

Majka žrtve za lokalne medije je rekla ako je njena kći nosila njegovo dijete, što on nikako nije htio zbog svoje porodice i karijere.

"Rekla sam joj 'budi oprezna' jer joj je prijetio zbog djeteta, da ima porodicu i da je bokser, javna ličnost", kazala je Keila Ortiz Rivera za novine El Nuevo Día i dodala kako je zadnji put s kćeri razgovarala u četvrtak.

Felix Verdejo  - undefined

Foto: EPA-EFE: Portorico - protesti

Keishla Rodríguez i Verdejo poznavali su se još iz tinejdžerskih dana i otada su bili u kontaktu.

Njeno tijelo pronađeno je u laguni u subotu te je identificirano putem zubnog otiska u nedjelju, saopštili su forenzičari.

Verdejo bi se na sudu trebao pojaviti u ponedjeljak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije