Počela prodaja ulaznica za OI u Londonu

Radiosarajevo.ba
Počela prodaja ulaznica za OI u Londonu


Tačno 500 dana od otvaranja olimpijskih igara u Londonu 2012. počela je prodaja ulaznica preko interneta.

Predsjednik Organizacionog komiteta OI Sebastian Coe izjavio je da "proces ide normalnim tokom" i da za sada nije bilo nikakvih problema u 'online' sistemu.

Pozvao je navijače širom svijeta da ne žure, jer je postupak prijave otvoren do 27. aprila, a oni koji su ranije zatražili rezervaciju neće imati nikakvu prednost.

Cijena ulaznica za većinu sportskih događaja kreće se oko 20 funti, dok su cijene za one najatraktivnije, kao što je finale utrke na 100 metara u atletici, iznose 750 funti.

U rad pušten sat koji odbrojava 500 dana do početka OI

Organizatori OI 2012. u Londonu su na poznatom trgu Trafalgar pustili u rad posebni sat visok 6,5 metara koji će odbrojavati 500 dana do početka Igara.

 "Trg Trafalgar kultno je mjesto Londona i ono privlači milijune turista iz svijeta, pa je to bio očiti izbor za postavljanje ovog sata kojim se odbrojavaju dani do početka Olimpijskih igara", izjavio je u ponedjeljak navečer na svečanoj ceremoniji predsjednik Organizacijskog odbora OI 2012. Sebastian Coe.
 
Čelični sat, koji je težak oko četiri tone, u rad su pustili osvajači zlatnih olimpijskih medalja veslači Pete Reed i Andy Hodge, te jedriličari Iain Percy i Andrew Simpson.



 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije