Plivači Sport time pomjerili granice bh. plivanja

1
Radiosarajevo.ba
Plivači Sport time pomjerili granice bh. plivanja
Foto: Privatni album / Plivački klub Sport Time niže uspjehe

Takmičari Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva ispisali su nove stranice istorije bh. plivanja i pomjerili granice ovog sporta.

Na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine održanom prošlog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu osvojili su ukupno 106 medalja od čega 57 zlatnih, 22 srebrne i 27 bronzanih.

Plivački klub Sport time postao je tako prvi klub u historiji koji je na Državnom prvenstvu BiH osvojio preko 100 medalja.

Ovo je spisak sarajevskih ulica koje bi danas mogle biti bez vode

Ovo je spisak sarajevskih ulica koje bi danas mogle biti bez vode

"Posebno smo ponosni na činjenicu da imamo čak 16 seniorskih zlatnih medalja. Ostvareni rezultati su plod predanog rada, dugi niz godina, naših plivača i plivačica, trenera i rukovodstva kluba. To je posljedica dugoročne strategije koja za cilj ima nastavak otvaranje vrhunskih rezultata i na međunarodnoj sceni", rekao je Evelin Avdić, šef stručnog štaba Plivačkog kluba Sport time.

Dokaz dugoročno velikih planova i očekivanja su svakako i isplivana dva državna rekorda BiH koja su sada u vlasništvu Iman Avdić.

Iman Avdić postavila novi državni rekord, brža i od Lane Pudar

Iman Avdić postavila novi državni rekord, brža i od Lane Pudar

Novo najbolje vrijeme sjajna plivačica postavila je na 400 i 1.500 slobodno uz isplivao normu za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Fukuoki na 400 slobodno.

Rekord Bosne i Hercegovine postavila je i štafeta Plivačkog kluba Sport time 4X50 slobodno u sastavu: Erin Hrustemović, Lamija Čaušević, Ajša Gušić, Iman Avdić.

Plivački klub Sport Time niže uspjehe
Foto: Privatni album : Plivački klub Sport Time niže uspjehe

Juniorski rekord BiH u vlasništvu je Kenan Dračić na 50 metara leđno. Višestruki prvaci BiH postali su Lamija Čaušević, Erin Hrustemović, Iman Avdić, Arian Kadić, Kenan Dračić, te muške štafete 4X50 slobodno u sastavu: Arman Livadić, Maksim Jovanović, Arian Kadić, Kenan Dračić i 4X50 mješoviti u sastavu: Danin Abdičević, Arian Kadić, Kenan Dračić i Arman Livadić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije