Phelps slavio u Charlotti

Radiosarajevo.ba
Phelps slavio u Charlotti

Michael Phelps nastavio je ondje gdje je stao u Pekingu, prije kratkog povlačenja iz plivanja. U prve dvije utrke za medalju osmerostruki zlatni s Olimpijskih igara bio je najbrži na 100 metara leptirovim i 200 metara slobodnim stilom.

Nakon što je u kvalifikacijskim utrkama mitinga Ultraswim u Charlotti ostvario treće vrijeme na obje dionice, Phelps je u finalu pokazao mnogo više, te se okitio sa dvije zlatne medalje.

Utrku na 100 metara okončao je nakon 51.72 sekunde, a na dvostruko dužoj dionici bio je najbolji s minutom, 46 sekundi i dvije stotinke.

Rezultati su to daleko ispod onih koje je otplivao u Kini prije devet mjeseci, ali i oni su mu bili dovoljni da dokaže kako je ispred konkurencije. Pogotovo je impresivna bila utrka na 100 metara leptirovim stilom gdje je nakon polovice utrke bio treći, da bi sve nadoknadio u drugih 50 metara.

"Plivao sam pod većim pritiskom nego u Pekingu. Ne sjećam se da sam ondje vidio toliko kamera", ustvrdio je Phelps nakon utrke.

Sjajnog Amerikanca očekuju još utrke na 50 metara i 100 metara slobodno, te na 100 metara leđnim načinom.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije