Phelps: Mrzim gubiti

Radiosarajevo.ba
Phelps: Mrzim gubiti


Dva je druga mjesta američki plivač Michael Phelps zauzeo u nedjelju, završnog dana trodnevnoga plivačkog mitinga Michigan Grand Prixa...

Ubilježio je vlasnik 14 zlatnih olimpijskih medalja poraze u utrkama na 200 metara mješovitim odnosno 100 metara slobodnim načinom. Na dužoj dionici pobijedio ga je 27-godišnji Tunižanin Oussama Mellouli pretekavši ga u zadnjih pedeset metara. Pobijedio je Tunižanin s vremenom 1:59.42. Phelps je zakasnio 21 stotinku sekunde.

U utrci na stotinu metara slobodno ruku je morao stisnuti aktualnom svjetskom rekorderu, 24-godišnjem Brazilcu Cesaru Cielu Filhu, koji je slavio s rezultatom 49.12. Za njim je Amerikanac kasnio 36 stotinki, a Cielo je vodio od početka do kraja utrke.

"Mrzim gubiti, bez obzira na razinu mitinga i kvalitetu suparnika, bez obzira na to u kakvoj sam formi i koliko sam isrcpljen. Svejedno je. Jednostavno mrzim gubiti", rekao je Phelps, kojeg sljedeći nastup očekuje na Grand Prix mitingu u Charlotteu od 12. do 15. maja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije