Phelps: Jedva čekam skok u plivalište

Radiosarajevo.ba
Phelps: Jedva čekam skok u plivalište

Američki plivač Michael Phelps, osmerostruki olimpijski pobjednik iz Pekinga 2008. godine, spreman je nakon dugo vremena ponovno sudjelovati na plivačkom takmičenju.

Podsjetimo, da je Američki plivački savez kaznio Phelpsa sa tri mjeseca zabrane nastupa nakon što su objavljene fotografije na kojima se jasno vidi njegovo konzumiranje marihuane.

Osim same kazne Phelps je izgubio prilično na vlastitoj popularnosti zbog svega, ali se isto tako morao suočiti s otkazivanjima određenih sponzora.

S obzirom da je istekla kazna, Phelps je od petka do nedjelje spreman na prvi skok u plivalište. Nastupit će u Charlottei (Sjeverna Karolina) na tamošnjem Ultraswim takmičenju.

Nastupit će na pet utrka od petka, s tim da glavnina njih ipak nisu Phelpsove primarne i najjače discipline.

"Ne možemo reći prije takmičenja: ok, idemo srušiti svjetski rekord na 400 mješovito. Ovaj je nastup prije svega početak prilagodbe na takmičenju", rekao je dugogodišnji Phelpsov trener Bob Bowman.

S druge strane, Phelps je jako sretan što će se ponovno naći na startnom bloku.

"Jedva čekam skok u plivalište. Sva događanja su opet iznova otvorila nove motive kod mene. Isto tako, želim se fokusirati na neke nove discipline, kao što je, primjerice, 100 leđno. Želim popraviti sebe u dodatnim plivačkim segmentima, a ovo takmičenje je baš prilika za takvo što", rekao je Phelps.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije