Pet zlatnih medalja za bh. karatiste

Radiosarajevo.ba
Pet zlatnih medalja za bh. karatiste

Reprezentativci Bosne i Hercegovine osvojili su pet zlatnih medalja na međunardonom karate turniru  "Trofej Sarajeva - Grand prix Alija Izetbegović", održanom tokom vikenda u dvorani "Ramiz Salčin" - Mojmilo. 

U konkurenciji više od 200 takmičara i takmičarki iz 12 zemalja najsjajnija odličja za BiH izborili su Edin Muslić (u kategoriji do 60 kg) i Alem Kupusović (do 84 kg), a kod žena  Mirsada Suljkanović (do 61 kg), Amila Fazlić (do 68 kg) i Larisa Berber (više od 68 kg). 

Po riječima seletkora muške karate reprezentacije BiH Suada Ćupine, našim takmičarima ovo je bila dobra prilika za provjeru forme pred nastupe na Evropskom prvenstvu, koje se početkom maja održava u Cirihu. 

"Nakon ovog izuzetno jakog turinira, mislim da imamo potencijal da se u Švicarskoj borimo za medalje u ekipnom, ali i pojedinačnom takmičenju. Kupusović i Muslić su u najboljoj formi, drugi imaju dovoljno vremena da dostignu veći nivo i dostojno predstave BiH", kazao je Ćupina. 

Turnir je održan u okviru manifestacije "Dani Grada Sarajeva", a pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije