Paraolimpijka Atakal ne odvaja se od bebe ni na treninzima

Anadolija
Paraolimpijka Atakal ne odvaja se od bebe ni na treninzima
Turska reprezentativka u streljaštvu Cagla Atakal zaočela je pripreme za nastup na Paraolimpijadi u Tokiju 2020. godine, a na treninzima je stalno prati i njena sedmomjesečna kćerka.

Uprkos invaliditetu, Atakal je strastvena sportistkinja, a tokom priprema za predstojeću Olimpijadu u Japanu odlučila je da se ne odvaja od malene Elise Doge.

Učesnica evropskih i svjetskih prvenstava, kao i učesnica prethodne Paraolimpijade u Riju, Atakal je ušla u trenažni proces svega sedam mjeseci nakon što je postala majka.

U razgovoru s novinarom AA, Atakal je istakla da je streljaštvo zavoljela još prije devet godina kao tinejdžerka, a posebno se zahvaljuje lokalnom Uredu za sport i omladinu koji joj je za prevoz na treninge ustupio službeno vozilo na korištenje.

"Bavljenjem sportom jačamo samopouzdanje. Želim da mi život protekne uz osmijeh. Kroz sport sam upoznala mnogo prijatelja i stvorila svoj svijet. Sport je nešto bez čega ne bih mogla živjeti", kazala je Atakal.

Atakal je od rođenja nepokretna i kreće se isključivo uz pomoć invalidskih kolica, ali tvrdi da čovjek ne smije dopustiti da mu hendikep bude prepreka za borbu kroz život.

Podsjetivši da je upravo na Paraolimpijadi u Riju saznala da je trudna, Atakal je kazala da je majčinstvo posebno stanje koje treba doživjeti, a da je to posebno veliko zadovoljstvo u slučaju žena s invaliditetom.

"Naravno da sam bila prestrašena tokom trudnoće, ali sada imam dvoje djece i ne želim se ni tren od njih razdvajati. Manju djevojčicu stalno nosim na treninge i ona mi daje posebnu motivaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije