Pako Borao dolazi u BiH

Radiosarajevo.ba
Pako Borao dolazi u BiH

Takmičenjem beba u puzanju na pet metara u Brčkom će u subotu, 25. juna, početi "Vidovdanska trka" na kojoj se ove godine očekuje "start" između pet i šest hiljada učesnika.

Ovogodišnji slogan manifestacije je "Poštuj svoje srce", a programom su predviđene trke u 27 kategorija - od cicibana, pionira na 100, 200 i 400 metara, zatim lica sa invaliditetom, i glavna trka na 10 000 metara za juniore, seniore i veterane, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare direktor trke Borislav Đurđević.

"Očekuje se start između pet i šest hiljada učesnika koji će i ove godine uspješno nastupiti na trci koja se nalazi na svim međunarodnim kalendarima i jedina je iz BiH član Svjetske federacije trka i maratona (AIMS)", naglasio je Đurđević.

Prema njegovim riječima, "Vidovdanska trka" ujedno predstavlja i zvanično prvenstvo BiH na 10 kilometara za mlađe i starije juniore i seniore.

"U četvrtak uveče, 23. juna, u Brčko stiže Pako Borao, jedan od najznačajnijih ljudi svjetske atletike i predsjednik AIMSA", najavio je Đurđević.

Rekord staze u Brčkom na 10 000 metara u muškoj konkurenciji prošle godine postigao je kenijski dugoprugaš Gordon Mugi Mahagu, pretrčavši stazu za 28 minuta i 11 sekundi, a u ženskoj konkurenciji rekord drži atletičarka iz Srbije Olivera Jevtić iz 2008. godine sa 32 minuta i četiri sekunde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije