Paintball turnir na Igmanu

Radiosarajevo.ba
Paintball turnir na Igmanu
/ Neremin Čolić, radiosarajevo.ba

Na Velikom polju na Igmanu je održan prvi međunarodni paintball turnir Sarajevo Tactical Tournament 2011, u organizaciji Udruženja Avantura i Energy Group u dvije kategorije: profesionalna i amaterska.

Posjetioci i izletnici imali su priliku da uživaju u spektaklu koji su im priuštili timovi koji se profesionalno bave paintballom kao sportom, a koji tek treba da doživi ekspanziju na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Sudionici profesionalne kategorije nastupili su u subotu 14.05. Od ukupno 10 timova iz regije, prvo mjesto osvojili su "Dečki na biciklu" čiji sastav čine igrači iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, drugo mjesto pripalo je "Župi" iz Dubrovnika i treće "Avanturi I" iz Sarajeva.

Sudionici amaterskog dijela programa svoju priliku da se okušaju u paintballu imali su u nedelju 15.05 

Prvo mjesto pripalo je team-u " Amateri", za drugo mjesto izborio se team "Taz", a treće mjesto pripalo je ženskom team-u " Leševi", izjavili su za Radiosarajevo organizatori takmičenja.

Naš fotoreporter bio je na licu mjesta. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije