Packersi osvojili četvrti Super Bowl

Radiosarajevo.ba
Packersi osvojili četvrti Super Bowl


Ekipa Green Bay Packersa slavila je u Super Bowlu protiv ekipe Pittsburgh Steelersa sa 31:25 i tako došli do prve titule nakon 14 godina.

Ovo je četvrti Super Bowl za Green Bay, nakon naslova prvaka NFL-a osvojenih nakon sezona 1968., 1969. i 1996.

Finalna utakmica profesionalne lige američkog nogometa NFL igrala se na prepunom stadionu Cowboysa u Arlingtonu, u Teksasu, a susret je pratilo oko 100.000 gledalaca. Kako stadion nije dovršen, oko 400 gledatelja sa kupljenim ulaznicama nije pušteno na stadion, već su im trostruko nadoknađene cijene ulaznica od 800 dolara, a utakmicu su gledali u klupskim prostorijama na TV ekranu, javljaju agencije.

Očekuje se da je nakon rekordne gledanosti protekle NFL sezone, ovogodišnje finale premašilo prošlogodišnjih 106,5 miliona TV gledatelja Super Bowla.

Packersi su u doigravanje NFL-a ušli posljednjeg dana regularne sezone, sa 10 pobjeda i šest poraza. Nakon tri pobjede u gostima ušli su u finale gdje nijednom nisu prepustili vodstvo Steelersima, s rezultatima po četvrtinama: 14-0, 7-10, 0-7, 10-8.

MVP-jem susreta proglašen je 'quarterback' Packersa Aaron Rodgers, koji je imao tri dodavanja za 'touchdown'. Rodgers (27), kojemu je ovo tek treća sezona u kojoj je početni 'quarterback', dovršio je 24 od 39 dodavanja za 304 jardi bez izgubljene lopte.

Ključan doprinos pobjedi dala je odbrana Packersa koja je prisilila Steelerse na gubitak tri lopte i zaustavila njihov zadnji napad u posljednjoj minuti utakmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije