Packersi i Steelersi u Super Bowlu XLV

Radiosarajevo.ba
Packersi i Steelersi u Super Bowlu XLV


Green Bay Packers će u Super Bowlu XLV snage odmjeriti protiv Pittsburgh Steelersa. Ove dvije ekipe su do sada osvojile 9 titula zajedno.

Najgledaniji sportski događaj u Americi će se održati 6. Februara 2010. godine.

Oba tima su u konferencijskim finalima ostvarili lagane pobjede. Packersi su u finalu NFC-a savladali velike rivale Chicago Bearse 21:14 u njihovom 182 međusobnom meču.

Utakmicu su obilježila dva quaterbacka. Jaya Catlera glavni igrač Bearsa  je propusti veći dio meča zbog povrede koju je zadobio početkom treće četvrtine, dok je Rodgers odigrao sjajan meč i predvodio svoj tim do pobjede.

Fantastični quaterback Packersa je sam postigao prvi touchdown u prvoj četvrtini. Tim iz Green Baya je i u drugoj četvrtini nastavio sa dobrom igrom. Starks je postigao drugi pogodak u drugoj četvrini kada je sjajno protrčao kroz odbrasnu Bearsa. Rezultatom 14:0 se otišlo na zasluženi odmor.

{youtube}http://www.youtube.com/watch?v=B9ZHHLpW0a4{/youtube}

U posljednjoj četvrtini tim iz Chicaga se probudio i učinio ovu utakmicu malo zanimljivijom. Chester Taylor se uspio probiti kroz odbranu Packersa i postići touchdown sa udaljenosti od jednog jarda. Taman kada se pomislilo da će Bearsi imati snage da se potpuno vrate, rezervni organizator igre Hanie griješi a njegov pas presjeca B.J. Raji koji opet povećava prednost na 14 razlike.

Do kraja utakmice Bearsi su pokušali da se još jednom vrate u susret, odlično se snašao Bennet i prešao gol liniju Packersa. Posljednji pokušaj ekipe iz Chicaga je prekinuo Sam Sheilds i tako donio svojoj ekipe konferncijsku titulu i priliku da se bori za Lombardijev trofej.

Pittsburgh Steelersi do finala preko NY Jetsa

Finale AFC konferencije su igrali najtrofejnija ekipa NFL-a Pittsburgh Steelersi i NY Jetsi. Ben Roethlisberger je predvodio svoj tim do nove pobjede i nastupa u Super Bowlu treći put u šest posljednjih godina.

Roethlisberger je uspio osvojiti 133 jarda, postigao je jedan touchdown i ima dvije presječene lopte. Poluvrijeme se završilo rezultatom 24-3.

Jetsi su se probudili u drugom poluvremenu i uspjeli su da smanje na 24:19, tri minute prije kraja. Quaterback Jetsa je utakmicu završio sa 233 osvojena jarda i jednim pasom za TD.

{youtube}http://www.youtube.com/watch?v=mMFrQPuA7xw{/youtube}

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije