Otvoreno Svjetsko ekipno prvenstvo u kuglanju

Radiosarajevo.ba
Otvoreno Svjetsko ekipno prvenstvo u kuglanju
/ Filip Đurić/Radiosarajevo.ba


Svjetsko seniorsko ekipno prvenstvo u kuglanju svečano je otvoreno u četvrtak u Olimpijskoj dvorani Zetra.

Na prvenstvu će nastupiti 18 reprezentacija: Austrija, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Francuska, Hrvatska, Italija, Katalonija, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Švedska i Bosna i Hercegovina.

Muška reprezentacija nalazi se u grupi sa Češkom, Hrvatskom i kvalifikantom (Švedska ili Danska). Najbolje bh. kuglašice su u grupi sa Češkom i Hrvatskom.

Po dvije prvoplasirane ekipe izborit će plasman u četvrtfinalne grupe.

Takmičenja počinju u petak, a finale i susret za treće mjesto na rasporedu je posljednjeg dana prvenstva, 28. maja.

Bakir Izetbegović na otvaranju ekipnog SP-a u kuglanju (Filip Đurić/Radiosarajevo.ba)

Pokrovitelji Svjetskog prvenstva su članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Bakir Izetbegović, koji je zvanično otvorio prvenstvo. 

"Zahvaljujem Svjetskoj kuglaškoj federaciji na povjerenju koje su dali sportskim radnicima Kuglaškog saveza BiH i gradu domaćinu Sarajevu, ustupanjem ovako značajne sportske manifestacije. Uvjeren sam da će to povjerenje biti opravdano vrlo dobrom organizacijom SP-a. Svim takmičarima, trenerima i članovima reprezentacija želim sportsku sreću, a najboljima pobjedu", rekao je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije