Osveta braće Kličko

Radiosarajevo.ba
Osveta braće Kličko

Britanski bokser David Haye oporavio se od povrede leđa i sada naporno trenira uoči eventualnog dvoboja protiv Vitalija Klička, koji još uvijek nije službeno dogovoren.

Haye se u junu trebao boriti protiv Vitalijevog starijeg brata Vladimira Klička, ali zbog povrede leđa morao je odustati, što je naljutilo mlađeg brata slavne bokserske porodice.

"Ako misli nastaviti ovako proći će još dvije godine prije nego dođe u priliku da se bori za neki naslov. To je najveći problem - pomanjkanje profesionalnosti i kod Hayea i kod njegovih promotora", ljutito je odbrusio Vladimir.

Braća Kličko će kazniti Hayea za odrubljene glave

Braća nisu zaboravila uvredu koju im je Haye nanio kada se pojavio u majici s odrubljenim glavama Vladimira i Vitalija.

"Nevjerojatno. Slika koju je imao na prsima je bila apsolutno udarac ispod pojasa. Ali zato će biti kažnjen od braće Kličko", najavio je Vitalij, koji je najvjerojatniji protivnik Hayea, jer Vladimir ima zakazanu borbu protiv Aleksandra Povetkina.

"Leđa su dobro, od sljedeće sedmice pojačat ću treninge i jedva čekam borbu. Bit će vjerojatno održana u Njemačkoj, dakle, moram otići tamo i obaviti posao", samouvjereno je najavio David Haye.

Kao gradovi kandidati za održavanje borbe spominju se Gelsenkirchen, Frankfurt i Duesseldorf.



dnevnik.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije