Oslobođena krivnje za dilanje dopinga

Radiosarajevo.ba
Oslobođena krivnje za dilanje dopinga

Svjetska prvakinja na 3000 metara zapreke, španjolska atletičarka Marta Dominguez (35), oslobođena je u ponedjeljak svih optužbi za raspačavanje dopinških sredstava i prodavanje lijekova bez dozvole.

Dominguez je u decembru prošle godine bila među 13 privedenih osoba u sklopu ''Operacije Galgo'' kojom se istraživao doping u španjolskom sportu. Policija je snimila telefonske razgovore u kojima je dvostruka europska prvakinja na 5000 metara nudila drugim sportašima proizvode pod raznim šiframa. Tužiteljstvo je, na temelju priznanja nekolicine kupaca, tvrdilo da se radilo o šiframa za dopinška sredstva, dok je Dominguez uporno ponavljala da je prodavala prirodne proizvode za oporavak mišića.

Njezini su odvjetnici uvjerili i sud u tu priču, tako da je sutkinja Mercedes Perez Barrios još u aprilu donijela preliminarnu oslobađajuću presudu, a nakon žalbenog procesa, odluka je u ponedjeljak postala pravovaljana.

Protiv Dominguez se još uvijek vodi i postupak za utaju poreza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije