Olimpijski komitet: EYOF 2019. najbolja preporuka BiH na putu ka evropskim integracijama

Radiosarajevo.ba
Olimpijski komitet: EYOF 2019. najbolja preporuka BiH na putu ka evropskim integracijama

Marijan Kvesić, predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OK BiH), te potpredsjednici Izet Rađo i Siniša Kisić, generalni sekretar Said Fazlagić sastali su se danas s ministrom za kulturu i sport Kantona Sarajevo Mirvadom Kurićem s kojim su razgovarali o projektima na čijoj realizaciji radi "bh. krovna sportska kuća".

"Delegacija OK BiH je ministra Kurića upoznala s dosadašnjim, trenutnim i planiranim projektima OK BiH i Olimpijskog muzeja u Sarajevu, a posebno o realizaciji projekta OI Rio de Janeiro 2016. i učešću bh. tima na planetarno najvećem sportskom događaju", istaknuli su iz OK BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Kurića su detaljno upoznali i sa svim aspektima organizacije EYOF 2019. "kao najvećeg sportskog i kulturnog događaja od osamostaljenja BiH koji će biti subjekt infrastrukturnog i sportskog razvoja Kantona Sarajevo, te najbolja preporuka BiH na putu ka evropskim integracijama".

"Ministar Kurić je izrazio zadovoljstvo posjetom i rezultatima Olimpijskog komiteta BiH i dao punu podršku projektima Olimpijskog komiteta, posebno onim koji se realiziraju na teritoriji Kantona Sarajevo. Posebnu podršku je izrazio prema projektu i organizaciji EYOF-a 2019. Sarajevo i Istočno Sarajevo sa željom da se KS još više uključi na realizaciji organizacije ove sportske manifestacije", saopćili su iz OK BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije