Održana svečana ceremonija paljenja baklje za Olimpijske igre u Tokiju

AA
Održana svečana ceremonija paljenja baklje za Olimpijske igre u Tokiju
Anadolija / Ceremonija paljenja baklje

U japanskoj prefekturi Fukushima danas je održana svečana ceremonija paljenja baklje za Olimpijske igre u Tokiju, javlja Anadolu Agency (AA).

Ceremonija paljenja baklje upriličena u olimpijskom selu u Fukushimi, zbog pandemije koronavirusa održana je bez prisustva gledalaca.

Članice japanske ženske fudbalske selekcije, koje su 2011. godine osvojile FIFA-ino Svjetsko prvenstvo, prve su ponijele baklju.

Predsjednica Organizacionog odbora Seiko Hashimoto istakla je da je ovo poseban momenat uprkos pandemiji koronavirusa koja pogađa svijet.

"Plamen je gorio tiho, ali snažno, iako svijet prolazi kroz teške momente. Plamen će krenuti na putovanje u trajanju od 121 dana i nosit će nade japanskog naroda i želje za mirom ljudi širom svijeta" rekla je Hashimoto.

Put olimpijskog plamena trajat će 121 dan tokom kojih će preći svih 47 japanskih prefektura.

Putovanje olimpijskog plamena bit će okončano 23. jula na Olimpijskom stadionu u Tokiju, kada će biti održana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara.

Ova sportska manifestacija, na rasporedu od 23. jula do 8. augusta, održat će se bez prisustva inostranih gledalaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije