Održan treći Das Ist Valter - Back to the Woods

Radiosarajevo.ba
Održan treći Das Ist Valter - Back to the Woods
/ Foto: Nermin Čolić/Radiosarajevo.ba


U Sarajevu je proteklog vikenda, na lokalitetu Barice - Čavljak održano treće međunarodno biciklističko takmičenje Das Ist Valter, u organizaciji NVO Horizont, Udruženja brdskih biciklista MTBA i Biciklističkog kluba Puls. 

Za razliku od prethodna dva takmičenja u kojima je bila jedna utrka koja je vožena kroz sarajevske mahale, ovaj put su vožene utrke iz dvije discipline: downhill i cross country ito kroz šume sarajevskih izletišta. 

 

"Bilo je super. Sve je proteklo u najboljem redu. Vrijeme nas je poslužilo iako je najavljivana kiša. Upravo zbog toga smo bili suočeni sa petnaestak otkaza, ali smo u na kraju jako zadovoljni", rekao je za web portal RadioSarajevo.ba Armin Karadža, jedan od organizatora.

U najjačoj kategoriji, Elite XC, prva dva mjesta osvojili su Slovenci Černilogar Nejc i Vogrin David dok je treći bio Oliver Štrbac iz Srbije.

Najbolji bosanskohercegovački takmičari bili su Harun Šmrković koji je osvojio 2. mjesto u kategoriji Ashima Super Light JUNIORI i fenomenalna Lejla Tanović koja je bila najbolja u kategoriji WOMEN XC.

Detaljne rezultate cross countryja možete pogledati ovdje.

Slovenci su bili najuspješniji i na downhillu gdje su odnijeli prvo (Matej Drnovšek) i treće mjesto (Miran Vauh), dok je drugo pripalo Santi Tessariju iz Hrvatske. Kod žena najbolja je bila Slovenka Zarja Černilogar, a za njom je slijedila Dubravka Družeta iz Hrvatske i još jedna Slovenka Špela Horvat.

Downhill staza je bila duga 1600 metara dok je Crosscountry staza vožena po krugovima a dužina jednog kruga je bio 5km.



 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije