Odličan nastup mladih hrvača Bosne u Srbiji

Radiosarajevo.ba
Odličan nastup mladih hrvača Bosne u Srbiji

Mladi hrvači sarajevske Bosne ostvarili su zapažene rezultate na takmičenjima u Somboru i Beogradu, održanim proteklog vikenda.

Na međunarodnom turniru Soko Sombor učestvovalo je 150 hrvača iz 20 klubova i pet zemalja (BiH, Mađarska, Slovenija, Hrvatska i Srbija), a zlatnu medalju osvojio je Husein Gegić u kategoriji do 36 kg.

U juniorskoj konkurenciji, bronzanu medalju je osvojio Hasib Šehović u kategoriji do 74 kg.

Na turniru Pobednik u Beogradu, na kojem su učestvovali predstavnici BiH, Norveške, Švedske, Makedonije, i domaćina Srbije, hrvači sarajevske Bosne su osvojili šest medalja. Zlatne medalje su osvojili Husein Gegić (kategorija do 36 kg) i Hasib Šehović (do 74 kg). Srebrenu medalju osvojio je Sergej Simeunović (do 36 kg), a bronzane Hamza Malagić (do 42 kg), Irfan Katica (do 55 kg) i Kemal Džananović (do 60 kg).

Do kraja godine hrvače Bosne očekuju još dva velika međunarodna turnira i time će završiti jednu od najuspješnijih sezona do sada, saopćeno je iz kluba.

Sa hrvačima Bosne su bili i treneri Admir Crnčević, Adis Kapur i Fahrudin Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije