Odbojkašice Lucky Stara iz Beograda pobjednice turnira Bosna Open - Sarajevo 2020

Radiosarajevo.ba
Odbojkašice Lucky Stara iz Beograda pobjednice turnira Bosna Open - Sarajevo 2020
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Odbojkaški turnir Bosna Open - Sarajevo 2020

Odbojkaški klub Lucky Star iz Beograda pobjednik je Regionalnog odbojkaškog turnira Bosna Open - Sarajevo 2020 za djevojke (godište 2002. i mlađe), koji je ovog vikenda održan na Ilidži u organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba Bosna iz Sarajeva.

Djevojke iz Srbije su u finalu sa 3:0 nadigrale Slaviju iz Istočnog Sarajeva, dok su članice OK Morača iz Podgorice zauzele treće mjesto.

Na Ilidži se za vikend igra veliki regionalni odbojkaški turnir Bosna Open 2020

U prostorijama Sportskog društva Bosna održana je konferencija za medije povodom početka Regionalnog odbojkaškog turnira Bosna Open - Sarajevo 2020 za djevojke (godište 2002. i mlađe), u organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba Bosna iz Sarajeva. Regionalni odbojkaški turnir Bosna Open - Sarajevo 2020 će se održati u subotu i nedjelju, 25.

Regionalni odbojkaški turnir Bosna Open – Sarajevo 2020 se tokom subote i nedjelje održavao u dvorani Hotela Hollywood na Ilidži, a učestvovale su još tri ekipe: Novi Grad Sarajevo (četvrto mjesto), Inova Banja Luka (peto mjesto ) i Bosna Sarajevo (šesto mjesto).

Odbojkaški turnir Bosna Open - Sarajevo 2020 - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Odbojkaški turnir Bosna Open - Sarajevo 2020

Jedan od ciljeva turnira je povezivanje mladih sportista i sportistikinja iz regije, a turnir se održao uz podršku Austrijske ambasade u Sarajevu.

Ulrike Hartmann, ambasadorica Republike Austrije u Bosni i Hercegovini, na konferenciji za medije je kazala da je Ambasada Austrije odlučila podržati ovaj turnir iz više razloga.

"Jedan od glavnih razloga je što se radi o ženskom sportskom klubu i što će ovaj događaj doprinijeti razvoju ženskog klupskog sporta. Drugi razlog je što su u ovaj turnir uključene mlade ekipe iz regije, i što će mladi, bez obzira na to da li su iz Bosne i Hercegovine, Srbije ili Crne Gore, moći da se druže. ", kazala je, između ostalog,  Hartmann, koja je danas i uručila trofeje najboljima. 

Kada smo kod njih, dodajmo da je najmlađa učesnica članica OK Bosna Andrea Trnčić, najperspektivnija je Zara Rendić (Inova), dok je za najbolju proglašena Anđela Marinković iz OK Lucky Star. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije