Odbojkašice iz Mostara osigurale ulazak u premijer ligu

Radiosarajevo.ba
Odbojkašice iz Mostara osigurale ulazak u premijer ligu
Foto: SOK Mostar / Studentski odbojkaški klub Mostar pobjednik je Superlige FBiH za sezonu 2018/19.

Studentski odbojkaški klub Mostar pobjednik je Superlige FBiH za sezonu 2018/19. čime je osigurao povratak u Premijer ligu BiH.

U uzvratnom susretu finala doigravanja SOK Mostar je s 3:0 u setovima svladao ŽOK Orašje u dvorani na Bijelom brijegu. 

Odbojkašice iz Mostara su već u prvom susretu s Orašjem ostvarile rezultat od 3:0 te im je za plasman Premijer lige bio potreban samo jedan osvojeni set. Svoj cilj su ostvarile s osvojenih dvadeset pobjeda što im je i osiguralo ulazak u premijer ligu.

"Moram priznati da sam jako sretna zbog našeg uspjeha, prvenstveno zbog toga što smo uspjele opravdati naš kvalitet i ostvariti naš cilj koji je na početku postavljen te opravdati sve ono što je trener očekivao od početka pa do danas", izjavila je Tamara Stojanović, studentica novinarstva na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Mostaru. 

Za SOK Mostar igrale su Tamara Ćešić, Angelina Divljan, Anđela Vidaković, Tihana Vidović, Anamarija Periša, Gabriela Brekalo, Elena Augustinović, Amra Mandžukić, Marija Jakić i Tamara Stojanović pod vodstvom trenera Darke Drača.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije