Odbojkaši Brazila pobjednici Svjetske lige

Radiosarajevo.ba
Odbojkaši Brazila pobjednici Svjetske lige

Odbojkaši Brazila pobjednici su ovogodišnje Svjetske lige igrane u Beogradu.

U finalu takmičenja Brazil je u Beogradu pred više od 22.500 gledalaca porazio Srbiju rezultatom 3:2 (22:25, 25:23, 25:22, 23:25, 15:12).

Odbojkaši Brazila tako su u bogradskoj Areni došli do svoje osme titule, dok je Srbija osvojila četvrtu srebrnu medalju u Svjetskoj ligi.

Srbija je u odlučujućem petom setu imala tri poena prednosti, ali Brezilci su sa četiri vezana poena preokrenuli rezultat i na kraju slavili pobjedu.

"Tako sam sretan zbog ove pobjede", rekao je po završetku meča kapiten brazilske reprezentacije Giba.

"Ovaj susret bio je pun emocija. Bilo je nevjerovatno igrati finale u areni pred ovoliko ljudi. Ova pobjeda jako je bitna za ovu, novu generaciju. Uživaćemo u ovoj pobjedi, ali ćemo se i spremati za naredna takmičenja", rekao je trener Brazila Bernardo Rezende.

"Lakše je kada osvojiš bronzu, nego kad u finalu dođeš do srebra. Srebro smo osvojili pobjedom nad Kubom, a večeras smo izgubili zlato. Teško nam je što smo pali u ovakvom meču, u kojem jedna ili dve lopte odlučuju pobednika", razočaran je bio reprezentativac Srbije Nikola Grbić.

MVP turnira je mladi brazilski primač, Sergio Dutra Santos, koji je Beograd napustio bogatiji za 30.000 dolara.

Za najboljeg napadača i blokera proglašen je Roberlandy Simon, igrač Kube. Njegov zemljak Wilfredo Leon proglašen je za igrača sa najboljim servisom. Najbolji libero je Rus Alexey Verbov. Reprezentativac Srbije Nikola Grbić proglašen za najboljeg tehničara, dok je njegov reprezentativni kolega Ivan Miljković proglašen za najboljeg poentera.

http://www.youtube.com/watch?v=lgQ2-DajiT0


U susretu za treću poziciju Rusi su bili bolji od Kube sa 3:0 (25:13, 26:24, 25:16).

Finalni poredak lige:
1. Brazil
2. Srbija
3. Rusija
4. Kuba
5. Argentina
6. USA
7. Italija
7. Finska
9. Bugarska
9. Francuska
9. Holandija
9. Poljska
13. Kina
13. Japan
13. Koreja
13. Venecuela

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije