Od subote kreće Eurosport na hrvatskom jeziku: Ko će biti komentatori

Fena
Od subote kreće Eurosport na hrvatskom jeziku: Ko će biti komentatori
/ printscreen
Najpoznatiji evropski sportski kanal Eurosport od subote, 19. novembra započet će s emitiranjem na hrvatskom jeziku objavljeno je na prezentaciji. Hrvatski će tako postati 22. jezik na kojemu se emitira program Eurosporta.

Na promociji su predstavljeni neki od 25 članova komentatorske ekipe koja će raditi na hrvatskom Eurosportu.

"Pokretanje Eurosporta na hrvatskom jeziku bila je naša želja već duže vrijeme, jer smatramo kako se sportske priče i emocije koje donosi sport moraju ispričati na lokalnom jeziku. No, kao što znate za sve treba pronaći pravi trenutak, a on je stigao sada", rekao je Saša Kojić, potpredsjednik za sport kompanije Discovery Networks za područje srednje i istočne Europe, Bliskog istoka i Afrike.

Dodavši je kako je Eurosport vrlo ambiciozan po pitanju kupovine televizijskih prava za sve velike sportske događaje.

Tako je Eurosport već sada otkupio prava za sve ljetne i zimske olimpijske igre za Evropu do 2024. godine, a među velikim događajima koje gledatelji mogu pratiti na kanalima ove sportske televizije bit će i Svjetsko atletsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Londonu, Svjetsko prvenstvo u plivanju iz Budimpešte, zatim sva četiri teniska "grand slam" turnira, pa prijenosi njemačke fudbalske Bundeslige i gotovo sva takmičenja u zimskim sportovima.

Iako je ranije ove godine nakon više od 40 godina rada na Hrvatskoj televiziji otišao u mirovinu, doajen hrvatskog sportskog novinarstva Mićo Dušanović nije mogao odoljeti pozivu Eurosporta kako bi se ponovno aktivirao.

"To što me je Eurosport izvukao iz mirovine je dovoljan pokazatelj koliko je on važan", kratko je prokomentirao Dušanović svoj novi angažman.

Među komentatorima bit će i nekoliko bivših proslavljenih hrvatskih sportaša koji će zahvaljujući vlastitom iskustvu gledateljima zasigurno moći još više približiti događaje koje će prenositi. Među njima je i nekadašnji europski prvak u plivanju leđnim stilom Gordan Kožulj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije