Nino Šeremet i Sara Džafić nakon medalja na Evropskom prvenstvu: 'Maštamo o Olimpijskim Igrama'

1
Radiosarajevo.ba
Nino Šeremet i Sara Džafić nakon medalja na Evropskom prvenstvu: 'Maštamo o Olimpijskim Igrama'
Foto: Taekwondo Savez / Nino Šeremet i Sara Džafić

Taekwondo savez Bosne i Hercegovine održao je konferenciju za medije povodom osvajanja medalja na Evropskom prvenstvu za kadete održanom na Malti u period od 24. do 28. novembra ove godine.

Nino Šeremet postao je prvak Evrope u kategoriji preko 65 kilograma, dok je Sara Džafić bila bronzana.

Prisutnim novinarima obratio se Nino Šeremet koji je istakao:

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Bravo, majstore: Nino Šeremet je prvak Evrope u taekwondou!

Bravo, majstore: Nino Šeremet je prvak Evrope u taekwondou!

"Imao sam četiri borbe protiv jako dobrih boraca, trojica su bila iz Grčke, a jedan iz Švedske. Borbe su bile zahtjevne, a definitivno finalna i najteža gdje sam tek u trećoj rundi uspio doći do pobjede. Očekivao sam da mogu doći do medalje, ali zlato je naravno najbolje što sam mogao uraditi."

Nakon sjajnog rezultata Šeremet je istakao da ga sljedeće godine očekuju nova takmičenja, kada će preći i u novu kategoriju – juniore, gdje je konkurencija dosta teža i gdje će probati ponoviti rezultate koje je postigao u kadetima.

"Svaki sportista koji trenira neki sport treba imati kao svoj san olimpijsku medalju. To je najveće postignuće koje neko može ostvariti u bilo kojem sportu i ja se nadam da ću jedan dan uspjeti to uraditi".

Bronzanu medalju na istom prvenstvu u kategoriji do 44 kilograma osvojila je Sara Džafić, članica taekwondo kluba Novi Grad.

"Pripremali smo se oko tri mjeseca , takmičenje je bilo jako teško. Imala sam zahtjevne protivnike u kategoriji, a nakon tri pobjede doživjela sam poraz. Vjerovala sam da mogu osvojiti medalju i to se i ostvarilo".

Sljedeće godine u Sarajevu će biti organizovano veliko evropsko takmičenje – Multi games, a i na njemu Sara se nada dobrom rezultatu.

"Vjerujem da mogu ostvariti još bolje rezultate. Nadam se nastupima na Evropskim i Svjetskim prvenstvima u budućnosti, te odlasku na Olimpijadu, baš kao moj uzor Nedžad Husić koji je ostvario najbolji rezultat za BiH ikada".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije