Napokon okršaj Klička i Hayea

Radiosarajevo.ba
Napokon okršaj Klička i Hayea

Boks meč teške kategorije između svjetskog prvaka po WBA verziji, Britanca Davida Haya i svjetskog prvaka po verzijama IBF i WBO, Ukrajinca Vladimira Klitschka, bit će održan u subotu u njemačkoj ''Hamburger SV'' areni

Meč, na kojem se očekuje preko 50.000 navijača, počinje u 23.00 sata.

Gledaoci u Bosni i Hercegovini će ga moći pratiti putem programa TV1 i stanica Mreže.

"U subotu će te vidjeti nešto posebno, takva egzekucija nije viđena već godinama. Kličko je kao robot i bit će zanimljivo gledati kako robot funkcionira kada dođe do kvara. Nemam se namjeru rukovati sa Kličkom uoči meča, ali pružit ću mu ruku kada ga budem posjetio u bolnici nakon dvoboja u subotu", ranije je najavio Haye, koji je vlasnik titule po WBA verziji.

"Moje ime je dr. Kličko, ja sam doktor, a za subotu sam spremio poseban tretman za Hayea, prizemljit ću ga u stvarni život. To će biti dobro za njega, jer će steći manire kulturnog ponašanja i postat će bolja osoba", rekao je Ukrajinac koji iza sebe ima 58 mečeva i 49 pobjeda nokautom i titule po WBO, IBF i IBO verziji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije