Najbizarniji meč UFC-a: Glumio da je uzdrman, sudija prekinuo borbu

Radiosarajevo.ba
Najbizarniji meč UFC-a: Glumio da je uzdrman, sudija prekinuo borbu
Foto: Screenshot / Ion Cutelaba napravio je neobjašnjivu glupost zbog koje je izgubio meč

Bizaran meč kao što smo vidjeli na UFC Fight Nightu u Norfolku najpoznatija MMA organizacija ne pamti. Ion Cutelaba napravio je neobjašnjivu glupost zbog koje je izgubio meč i na sebe, suca i nedužnog Magomeda Ankalaeva navukao bijes cijele dvorane.

Najprije je na predstavljanju boraca od strane Brucea Buffera krenuo prema Ankalaevu, unio mu se u lice zbog čega su zaštitari morali utrčati između njih i razdvojiti ih.

Nakon što je krenuo meč Cutelaba se odlučio za taktiku da glumi da ga je Ankalaev uzdrmao udarcem, kako bi ga navukao da krene agresivno prema njemu te ga tako uhvati na spavanju i udari kontru, prenosi Gol.hr.

Svaki udarac Ankalaeva Cutelaba je blokirao, a onda zateturao kao da je uzdrman. Sudija je u dva navrata krenuo prema njemu, misleći da je “zaspao” na nogama, no oba je puta odustao vidjevši da Moldavac uzvraća udarce. No nakon trećeg glumljenja da je uzdrman, sudija je odlučio zaustaviti dvoboj.

Cutelaba je, u potpunosti priseban, poludio na suca i odmah se požalio ostalim sucima izvan oktogona. Pokazivao je da je s njim sve u redu i da je sudija neopravdano zaustavio dvoboj. Glumatanje ga je koštalo prekida, a tu je odluku sudija i ostavio nakon konzultacija sa svojim kolegama izvan oktogona.

Kada je proglašeno da je Ankalaev pobijedio fanovi u dvorani nisu imali razumijevanja za takav rasplet, pa su gromoglasno zviždali tokom pobjedničkog govora Rusa. Ovog je to toliko naljutilo da im je pri izlasku iz kaveza uputio jedan, a potom i dva srednja prsta.

Nastavio je svađu s navijačima u dvorani i do izlaska iz iste, čime si je vjerojatno priuštio kaznu od UFC-a i u najmanju ruku “ukor pred isključenje” iz organizacije. Ovako nešto je nezapamćeno u UFC-ovoj organizaciji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije