Nadalu dvostruka nominacija za Nagradu ESPY

Radiosarajevo.ba
Nadalu dvostruka nominacija za Nagradu ESPY


Najbolji svjetski teniser, Španac Rafael Nadal, počašćen je dvjema nominacijama u godišnjem ESPN-ovu izboru za sportska postignuća godine...

Zasad deseterostruki osvajač Grand Slam naslova nominiran je u najprestižnoj konkurenciji, za najboljeg sportistu godine, uz košarkaša Dirka Nowitzkog (Dallas Mavericks), quarterbacka Green Bay Packersa Aatona Rodgersa i vozača u NASCAR-ovoj seriji Jimmieja Johnsona.

Osim toga, Nadal je također nominiran u izboru za najboljeg tenisera godine u konkurenciji Rogera Federera i Novaka Đokovića. Švicarac je u toj konkurenciji aktualni šesterostruki laureat.

ESPY Awards redoviti je godišnji izbor za najbolja postignuća u individualnom i momčadskom sportu koji organizira američka sportska producentska kuća ESPN. Prve su nagrade dodijeljene 1993. godine. Trinaestog srpnja ove godine u Los Angelesu, uz domaćinstvo poznatoga holivudskog glumca Setha Meyersa, doživjet će 19. izdanje.

Lanjski meč prvog kola Wimbledona između Johna Isnera i Nicalasa Mahuta dobio je nagradu za najveće rekordno sportsko postignuće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije