Nadal izdržao prvi izazov

Radiosarajevo.ba
Nadal izdržao prvi izazov

Španac Rafael Nadal, drugi teniser svijeta u ovom trenutku, odigrao je svoj prvi meč nakon više od dva mjeseca izbivanja s terena zbog ozljede koljena.

U prvom nastupu od Roland Garrosa Nadal je u paru sa sunarodnjakom Franciscom Roigom, bivšim profesionalnim teniserom a danas trenerom, savladao srpsku kombinaciju Novak Đoković / Dušan Vemić 7:5, 6:4.

"Sjajan je osjećaj vratiti se i mogu reći da sam se jako zabavio igrajući s Franciscom. Pobjeda je pobjeda i igra parova je važna i zabavna, pa mogu reći da sam jako zadovoljan kako je sve prošlo. Zaista se veselim igri u pojedinačnoj konkurenciji u srijedu", rekao je Nadal, koji će svoj put ka obrani naslova u Montrealu započeti u drugom kolu protiv pobjednika dvoboja između sunarodnjaka Davida Ferrera ili Srbina Viktora Troickog.

U drugom kolu igre parova Nadal i Roig će igrati protiv sedmih nositelja, bjelorusko-izraelske kombinacije Max Mirnyi / Andy Ram.

ATP Montreal, parovi, 1. kolo:

Nadal / Roig – Đoković / Vemić 7:5, 6:4

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije