Nadal ide dalje uz trbušne probleme

Radiosarajevo.ba
Nadal ide dalje uz trbušne probleme

Španski teniser Rafael Nadal prošao je i 3. kolo US Opena u New Yorku, mada je put do osmine finala preko sunarodnjaka Nicolasa Almagra bio prilično težak.

Pobijedio je Nadal 7-5, 6-4, 6-4 nakon nešto manje od tri sata igre. Meč je donio dosta obrata, ali i mnogo break gemova, pa je tako Nadal uzimao servis suparniku osam puta, a Almagro je kontrirao s pet.

Ipak, isto tako je Almagro mnogo besplatnih poena poklonio suparniku načinivši čak 52 neforsirane pogreške. Početkom trećeg seta Nadal je zatražio i pomoć fizioterapeuta zbog bolova u trbušnom zidu.

"Došao sam u New York dati sve od sebe i ostvariti najbolji rezultat što mogu. Na fizičkom planu nisam bio najbolji, a sada se stvar dodatno pogoršala", rekao je Nadal nakon meča.

Potpuno istim rezultatom dalje ide Fernando Gonzalez koji je sa 7-5, 6-4, 6-4 pobijedio Tomaša Berdycha. Čeh, pak, nije iskoristio niti jednu od pet break prilika.

Gilles Simon je zbog bolova u koljenu predao meč Juanu Carlosu Ferreru u izgubljenoj situaciji. Gubio je Simon 2-1 u setovima u tom trenutku.

Vrlo lako su kod teniserki prolaz među osam najboljih izborile Serena Williams i Kineskinja Na Li.

US Open, teniseri, 3. kolo:

Nadal (3) - Almagro (32) 7-5, 6-4, 6-4

Gonzalez (11) - Berdych (17) 7-5, 6-4, 6-4

Ferrero (24) - Simon (9) 2-6, 6-4, 7-6(5), 1-0 predaja Simona

Teniserke, osmina finala:

S. Williams (2) - Hantuchova (22) 6-2, 6-0

Na Li (18) - Schiavone (26) 6-2, 6-3

sportskenovosti.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije