Na susretu u Olovu nije bilo grešaka u suđenju i niko se na rezultat nije žalio

Radiosarajevo.ba
Na susretu u Olovu nije bilo grešaka u suđenju i niko se na rezultat nije žalio
Arhiv / Na susretu u Olovu nije bilo grešaka u suđenju

Prošle sedmice na društvenoj mreži Odbojkaškog kluba Olovo objavljena je reakcija na poraz ove ekipe u Ilijašu od 1:3.

OK Olovo se na svom Facebook profilu zahvalio domaćinu na gostoprimstvu i čestitao na pobjedi, uz komentar da se nadaju se da će se Odbojkaški savez Federacije BiH i Sudijska komisija pozabaviti suđenjem pojedinih sudija.

Nemile scene na odbojkaškim i nogometnim utakmicama tokom vikenda

Proteklog vikenda nemile scene na odbojkaškim i nogometnim terenima. OK Olovo je poražen u Ilijašu, od OK Ilijaša rezultatom 3:1.

Prema njihovim riječima „sve što se dešava u Super ligi FBiH je veoma sramotno i žalosno, pojedine sudije nisu u stanju da sude školske turnire, a kamoli ovaj nivo takmičenja“, istakli smo u OK Olovo.

Naša redakcija je istražila slučaj i kako saznajemo utakmica u Ilijašu odigrana je po svim pravilima i propisima Odbojkaškog saveza FBiH, a sasvim je normalno da odbojkaš na utakmici dobije žuti ili crveni kanton.

Iz više izvora nam je potvrđeno da na utakmici nije bilo nemilih događa, a nijedan klub zvanično nije uložio žalbu na suđenje.

Iz Odbojkaškog saveza FBiH su još jednom podvukli da nijedan odbojkaški klub na svojoj Facebook stranici ne smije komentirati suđenje, već da treba zvanično nakon ili tokom utakmice najaviti žalbu, kako se i navodi u pravilima igre Odbojkaškog saveza FBiH.  

„Odbojkaški subjekt ne smije klevetati i širiti neistine. Klubovi i pojedinci nemaju pravo u javnosti iznositi svoje stanove“, to se navodi u etičkom kodeks ponašanja u Odbojkaškom savezu BiH.

„Na sve ima pravni lijek. Prvo se uloži prigovor i Disciplinska komisija OS FBiH određuje sankcije ili donosi odluku za eventualnim ponavljanjem utakmice, u slučaju kršenja tog kodeksa“, navodi se u pravilima Odbojkaškog saveza FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije