Na Paraolimpijske igre putuje petnaest sportista

Radiosarajevo.ba
Na Paraolimpijske igre putuje petnaest sportista


London će od 29. avgusta do 9. septembra biti domaćin Paraolimpijade. Ovo je peti put da najbolji bosanskohercegovački paraolimpijci učestvuju na ljetnim paraolimpijskim igrama.

Boje Bosne i Hercegovine u Londonu će predstavljati ukupno petnaest sportista. Kako su iz Paraolimpijskog komiteta BiH rekli, još uvijek ima vremena da neko od sportista na predstojećim turnirima ispuni normu ili da dobiju wild card.


Mustafa Demir (Foto: Samir Cacan/Radiosarajevo.ba)

Našu zemlju u atletici predstavljat će Sanela Redžić, Zemira Alić i Dževad Pandžić.

"Svi su oni bacači kugle, atletičari od kojih mi očekujemo da naprave neka iznenađenja. Njihova sadašnja forma i rezultati potvrđuju opravdanost učešća", rekao je predsjednik Paraolimpijskog komiteta Mustafa Demir.


Dževad Pandžić (Foto: Samir Cacan/Radiosarajevo.ba)

"Počeo sam malo više da treniram i pokušat ću da u što boljem svjetlu predstavim našu zemlju na Paraolimpijadi u Londonu", rekao je Dževad Pandžić i dodao: "Od ove godine je došlo do tehničkih izmjena gdje mora biti fiksna šipka i meni je to prednost. Poznajem sve protivnike i očekujem da ostvarim zavidan rezultat."

Preostalih dvanaest sportista su članovi reprezentacije u sjedećoj odbojci.

"Mi smo optimisti i očekujemo da će se reprezentacija u sjedećoj odbojci boriti za najsjajnije odličje", rekao je Demir.

Selekciju sjedeće odbojke, koja je sa ranijih olimpijskih igara donosila medalje, sa klupe će predvoditi Mirza Hrustemović. Od njih se očekuju i najbolji rezultati.


Mirza Hrustemović (Foto: Samir Cacan/Radiosarajevo.ba)

"Samim tim pritisak na naš tim permanentno raste. Naše ambicije su uvijek takve da dođemo do finala", rekao je Hrustemović i dodao da će do odlaska u London igrači imati tri pripreme u Fojnici.

Tim sjedeće odbojke sačinjavat će: Sabahudin Delalić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Dževad Hamzić, Mirzet Duran, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Kešmer, Nizam Čančar, Ermin Jusufović, Ejub Mehmedović, Benis Kadrić.

Sa olimpijcima će u London putovati selektori Hrustemović i Bukvić Nihad, treneri Nevzet Alić, Abid Čišija, Mehmed Skender i Zlatan Saračević te Dževad Šabeta, sportski radnik.

Plan je da naš olimpijski tim u London krene 27. avgusta, a povratak je planiran 10. septembra.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije