MOK zadovoljan radom OKBiH

Radiosarajevo.ba
MOK zadovoljan radom OKBiH


Od  27. do 31. marta Olimpijski komitet BiH je posjetila visoka delegacija Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), na čelu s Pamelom Vipond  i Nielsom Holmegaardom, i Evropskog olimpijskog komiteta (EOK),  na čelu sa  Gianlucom De Angelisom.

Evaluaciona komisija MOK-a i EOK-a je u toku svoje posjete evaluirala rad Olimpijskog komiteta BiH, i to u oblastima koje su u vezi sa Statutom OKBiH, izborima i članstvom, aktivnostima i programima prema MOK-u i EOK-u, finansijskim poslovanjem te učešćem bh. najboljih sportista na najvećim sportskim takmičenjima i olimpijadama.

Komisija  je zaključila da Olimpijski komitet BiH, i pored specifičnost i poteškoća u kojima radi, predstavlja svijetli primjer organiziranja i djelovanja sportske organizacije u državi BiH te su cjelokupni rad i finansijsko poslovanje OKBiH ocijenjeni kao odlični, saopćeno je iz OKBiH.

Komisija se sastala s predsjednikom i potpredsjednicima OKBiH, predstavnicima strukovnih sportskih saveza BiH, predstavnicima tijela i komisija OKBiH, kao i s bh. olimpijcima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije