Mladi bh. vaterpolisti porazom od Češke nisu osigurali plasman na Europsko prvenstvo

0
Radiosarajevo.ba
Mladi bh. vaterpolisti porazom od Češke nisu osigurali plasman na Europsko prvenstvo
Foto: Vaterpolo savez BiH / Juniorska Vaterpolo reprezentacija BiH

Juniorska vaterpolo reprezentacija Bosne i Hercegovine u Trebinju poražena od Češke u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Konačan rezultat duela u Trebinju bio je 6:10.

Češki reprezentativci su prvi došli u vodstvo, imali su i prednost od 0:2 kada Bosna i Hercegovina prvi put dolazi do pogotka.

Na pauzu nakon prve četvrtine otišlo se pri zaostatku naših mladih reprezentativaca i rezultatu 1:2.

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Gosti na četiri minute do poluvremena postižu još jedan gol i dolaze do prednosti od 1:3, ali već u sljedećem napadu Viktor Glavić postiže gol za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 2:3 za goste.

Bosna i Hercegovina izabrana za domaćina kvalifikacione grupe U19 EP u vaterpolu!

Bosna i Hercegovina izabrana za domaćina kvalifikacione grupe U19 EP u vaterpolu!

Početak drugog poluvremena donio je gol kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine, Danina Kahrića za izjednačenje rezultata 3:3, ipak nedugo nakon izjednačujućeg gola, Filip Ditmaier dovodi Čehe u novo vodstvo.

Prednost Češke reprezentacije na 3:5 povećao je Cenek Rames, a ubrzo nakon Ramesa za goste je pogodio i Timothy Pribyl, sve to je natjeralo selektora Nonkovića da pozove timeout koji je urodio podom jer je Jovan Tesić odmah po završetku timeouta postigao gol za 4:6, a nedugo nakon toga postigao gol i za 5:6 čime su se naši momci ponovo vratili u igru i treću četvrtinu završili sa samo jednim golom zaostatka.

Na otvaranju posljednje četvrtine, kontra reprezentativaca Češke koju je u gol pretvorio Jakub Subrt. Nakon Subrta, Matej Sedlicky donosi gostima ponovo plus tri. Filip Dittmer je postigao novi gol za Čehe kojim su sredinom posljednje četvrtine imali prednost od 5:9, a selektor Bosne i Hercegovine je tražio novi timeout.

Deseti gol za goste na nešto malo više od minute do kraja postigao je Subrt. Marko Lagundžić se do kraja uspio upisati u listu strijelaca i smanjiti rezultat na 6:10.

Mladi reprezentativci imaju još odigrati susret protiv Francuske koja je trenutno prvoplasirana u našoj grupi sa devet osvojenih bodova, a taj duel je na rasporedu u nedjelju od 12 sati, piše scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije