Michael Bisping se povlači nakon što mu je stradalo oko

Radiosarajevo.ba
Michael Bisping se povlači nakon što mu je stradalo oko

Legendarni bivši UFC prvak Michael Bisping je objavio da odlazi u penziju, prenosi borilački portal Fight Site, koji u svom tekstu ističe da je MMA borac u ponedjeljak u svom podcastu “Believe You Me Podcast” najavio da završava 14 godina dugu karijeru, koja ga je vinula među velikane ovog sporta.

Iako se znalo i ranije da se ''The Count'' neće više boriti, vjerovalo se kako će odraditi oproštajnu borbu na engleskom tlu. No, to se neće dogodit.

“Očito je da sam cimao javnost ovim već dugo vremena. Možda ću se ponovno boriti, možda neću. I, nažalost, ovo što sada najavljujem nije meč. Želim najaviti da i službeno odlazim u penziju kada govorimo o MMA”, izjavio je 39-godišnjak.

Nakon što je u svom vlasništvu imao pojas UFC prvaka, Bisping ga je krajem prošle godine izgubio od Kanađanina Georgea St. Pierrea.

Samo tri sedmice nakon teškog poraza je odlučio ''spasiti'' UFC i uletjeti u meč protiv Kelvina Gasteluma.

To se pokazalo kao velika greška jer je ponovno teško poražen prekidom. Dva posrtaja u nizu su ga natjerala da odluči otići u zasluženu penziju.

Samo tri sedmice nakon teškog poraza je odlučio ''spasiti'' UFC i uletjeti u meč protiv Kelvina Gasteluma. To se pokazalo kao velika greška jer je ponovno teško poražen prekidom. Dva posrtaja u nizu su ga natjerala da odluči otići u zasluženu penziju.

Shvatio sam da imam velikih problema s okom. Svaki put kada pogledam lijevo, u oku mi zabljesne. I to čini sve vrijeme, čak i kada je mrak. Sada ovdje ima svjetla pa ne mogu vidjeti. Počeo sam paničariti i vjerovati da imam problema i sa svojim zdravim okom. Problem je u tome što je oko oštećeno, ne izgleda dobro i onda počnete paničariti”, objasnio je svoju odluku popularni Britanac.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije