Mesud Selimović uprkos novom protivniku najavljuje pobjedu

Radiosarajevo.ba
Mesud Selimović uprkos novom protivniku najavljuje pobjedu

Bosanskohercegovački K1 borac Mesud Selimović dobio je novog protivnika sa kojima će se boriti u okviru No Limit 7 večeri koja će se održati u petak, 15. avgusta 2014. godine u gradskoj areni Zenica. Uslijed povrede prvobitno planiranog protivnika, Selimović će se boriti sa Mađarom Patrickom Vidakovićem. Glavna borba večeri će se održati za titulu svjetskog prvaka u WAKO pro verziji između BH Machinea, Dževada Poturka i francuskog superteškaša Abderahmana Coulibalyea.

Nakon što je svoj dolazak u Zenicu otkazao Boban Krušica iz Srbije, Mesud Selimović se priprema za borbu sa mađarskim šampionom, Patrickom Vidakovićem, a borba će se održati u kategoriji do 85 kilograma. Iako veoma mlad Vidaković iza sebe ima zavidno iskustvo i sigurno će u Zenici tražiti novu pobjedu. 

“Jedva sam čekao borbu sa Krušicom, ali povrede se redovno dešavaju u našem sportu. Bez obzira na promjenu protivnika, maksimalno ću spreman dočekati svog novog protivnika i poručujem mu da ću ga nokautirati desnom nogom“, poručio je Selimović te pozvao zeničku publiku da ga podrži. 

Najavljujući svoju borbu protiv Hrvata Igora Mihaljevića koji je u karijeri u 34 borbe ostvario 16 pobjeda, naš drugi borac Elmir Mehić je istakao kako pripreme prolaze prema planu te da će on kao i druge kolege, svoje borbe dočekati maksimalno fizički i psihički spremni. 

“Očekuje me jedna veoma zahtjevna borba sa odličnim protivnikom, ali vjerujem u sebe. Pozivam još jednom zeničku publiku da bude uz mene i moje kolege i da zajedno proslavimo pobjede za našu Bosnu i Hercegovinu“, naveo je Mehić.

Pobjede u svojim mečevima također očekuju i Dario Kadić i Bahrudin Mahmić koji će se boriti protiv boraca iz Srbije, Nikole Stošića i Vladimira Lekića kao i Adis Dadović i Dženan Poturak koji će se boriti protiv Marka Rupčića iz Hrvatske i Cristiana Ristee iz Rumunije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije