Uspješan nastup: Mesud Pezer treći na mitingu u Sloveniji

0
Fena
Uspješan nastup: Mesud Pezer treći na mitingu u Sloveniji
Foto: Facebook / Mesud Pezer

Bosanskohercegovački olimpijski kandidat Mesud Pezer zauzeo je treće mjesto u vrlo jakoj konkurenciji u bacanju kugle na 24. međunarodnom atletskom mitingu u Slovenskoj Bistrici (Slovenija), odnosno na 4. memorijalu Marjana Štimca.

Pezer je u subotu ostvario dužinu od 20.45 metara, a ispred njega su bili drugoplasirani srbijanski reprezentativac Armin Sinančević s 20.50 m te pobjednik Filip Mihaljević iz Hrvatske, koji je pobijedio s 21.71 metar.

Mladi Nermin Štitkovac s 18.57 m bio je peti, a Hamza Muharemetović s 16.94 metra posljednji, sedmi.

Ilda Humić jednim potezom naljutila pratitelje: "Ostavila si ga i još se hvališ time"

Ilda Humić jednim potezom naljutila pratitelje: "Ostavila si ga i još se hvališ time"

Na pobjedničko postolje penjao se i Jovan Rosić, koji je s 1:50.28 minuta bio treći u trci na 800 metara, u kojoj su ispred njega bili domaći takmičari, pobjednik Rok Markalj s 1:47.40 i Jan Vukovič s 1:47.63.

U trci na 110 metara s preponama, u kojoj su nastupila samo po dva takmičara iz BiH i Slovenije, uspješniji su bili bh. reprezentativci - Benjamin Bojanić je pobijedio s 15.23 sekunde, dok je drugi bio Mahir Kurtalić s 16.61.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije