Međunarodni kuglaški turnir za slijepe i slabovidne osobe

Radiosarajevo.ba
Međunarodni kuglaški turnir za slijepe i slabovidne osobe


Treći međunarodni kuglaški turnir za slijepe i slabovidne osobe ''Sarajevo 2011.'' bit će održan  1. aprila (od 15. do 18. sati) i 2. aprila (od 9. do 17. sati)  u kuglani Olimpijske dvorane ''Huan Antonio Samaranch''.

Turnir se održava povodom Dana grada Sarajeva, a ceremonija otvaranja turnira je zakazana za 2. april u 10 sati, saopćeno je.

Na turniru će učestvovati 80 kuglaša iz Hrvatske (Zagreb, Rijeka, Karlovac, Osijek i Slavonski Brod), Njemačke (Volfen-Berlin),  Slovenije (Ljubljana i Kranj), Srbije (Beograd i Novi Sad) i BiH (Banja Luka, Tuzla, Bihać, Istočno Sarajevo i Sarajevo).

Turnir će biti prilika za provjeru forme bh. kuglaša pred Svjetsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe, koje će biti održano od 28. maja do 1. juna u Sarajevu.

Organizator turnira - Sportsko društvo slijepih i slabovidnih KS-a, namjerava kandidirati turnir za kalendar Svjetske organizacije slijepih za sport (IBSA).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije