Mediteranske igre: Bronzane medalje za bh. sportiste

Radiosarajevo.ba
Mediteranske igre: Bronzane medalje za bh. sportiste

Bosanskoheregovačka reprezentacija u karateu u utorak je osvojila dvije bronzane medalje na 16. mediteranskim igrama u Pescari.

Nakon što je u prijepodnevnom programu bronzano odličje osvojio Edin Muslić, u kategoriji do 60 kg, isti uspjeh je ponovila i Arnela Odžaković u kategoriji do 68 kg.

Najbolja bh. karatašica, koja je prošlim igrama u Alemeriji osvojila zlato, do odličja je došla pobjedama nad predstavnicama Srbije i Francuske, te u repasažu nad Egipćankom, dok je jedini poraz zabilježila od Grkinje.

Na karate turniru je nastupilo još četvero bh. predstavnika. Mirsada Suljkanović takmičenje je završila u 2. kolu, Dijana Okanović u repasažu, dok su Una Selman i Tarik Lušija eliminirani na startu takmičenja.

Bosanskohercegovački bokser Velibor Vidić osigurao je bronzanu medalju na 16. mediteranskim igrama u Pescari. Pobjedom nad Grkom Vaselieiosom Miliotisom sa 6:1 Vidić je izborio nastup u polufinalu u kategoriji do 69 kg.

Naš drugi borac, koji je u utorak izašao na ring, Darko Kučuk u kategoriji do 81 kg eliminiran je u četvrtfinalu od Crnogorca Boška Draškovića.

Bosanskohercegovački teniser Aldin Šetkić plasirao se u četvrtfinale turnira na 16. mediteranskim igrama u Pescari. U osmini fanala Šetkić je bio bolji od Gorana Tošića iz Crne Gore sa 7:5,7:5.

Naša najbolja teniserka Mervana Jugić-Salkić, koja je bila postavljena za prvu nositeljicu, eliminirana u svom prvom nastupu na Igrama, nakon što je u četvrtfinalu poražena od Španjolke Laure Pous Tio sa 3:6, 4:6.

FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije