Mayweather će boksati s Youtube zvijezdom!

1
Radiosarajevo.ba
Mayweather će boksati s Youtube zvijezdom!
PrtScr / Floyd Mayweather

Logan Paul i Floyd Mayweather su se prvo trebali boriti u februaru ove godine, ali borba je na kraju otkazana. Ipak, došlo je do novog dogovora, a rukavice će tako ukrstiti 5. juna na još nepoznatoj lokaciji.

Jake Paul je prije nekoliko dana nokautirao MMA borca Bena Askrena i zaradio nevjerovatnih 700 hiljada dolara,a njegov brat Logan Paul ulovio je još veći bingo, piše 24sata.hr.

Youtube zvijezda Logan Paul (26) i legendarni bokser Floyd Mayweather (44) su se trebali boriti u aprilu ove godine, ali borba je na kraju otkazana. Ipak, kako piše Bleacher Report, ovaj dvojac bi rukavice mogao ukrstiti 5. juna!

Las Vegas, Los Angeles, Miami, Dallas i Atlanta, neki su od gradova koji bi trebali ugostiti ovu borbu. Radilo bi se o Showtimeovom PPV-u, a bokserski novinar Mike Coppinger je otkrio kako će biti i dva različita ograničenja za kilažu. Mayweather navodno neće smjeti imati više od 72,6 kilograma, a vaga puno težem Paulu neće smjeti pokazati više od 86,2 kilograma. Američkom boksaču će ovo biti pravi izazov jer se s ovako visokim protivnikom nikada nije susreo u karijeri. Youtuber je visok 188 cm, u odnosu na Floydovih 173 cm.

Upravo zbog toga za boksačke fanove ova borba nema smisla jer se radi o prevelikoj razlici o kilogramima, ali to organizatore očito ne brine jer će ionako sve strane zadovoljno 'omastiti' brk ogromnom lovom.

Mayweather je neporaženi svjetski prvak u pet kategorija, a profesionalnu karijeru završio je 2015. godine. Uprkos tome što je u karijeri zaradio više od milijardu eura, novca nikad dosta. Pa je tako 2017. godine odradio eksibicioni meč s Conorom McGregorom i zaradio 100 miliona dolara, a godinu dana kasnije 'kapnula' je dobra lova i iz japanskog RIZIN-a na kojem se borio s kickbokserom Tenshinom Nasukawom.

Kako su youtuberi sve popularniji, promotorske kuće su se sjetile sda  organizovanja ovakvih mečeva koji u nekadašnje vrijeme ne bi imali veze sa zdravim razumom. Cijeli sport je postao biznis, vrtlog novca u kojem se svatko bori da dobije svoj dio.

Inače, dok njegov brat Jake ima dvije pobjede u profesionalnom boksu, Logan se još nije odlučio na takav put u svome životu pa je do sada odradio samo jedan eksibicioni meč, onaj protiv youtubera KSI-ja, od kojeg je izgubio podijeljenom odlukom sudaca.

Koliko god se protivili, ovo je bokserska realnost. Obojica će gotovo sigurno zaraditi basnoslovni iznos od ovog meča. Inače Mayweather ne bi ni pristao na ovakvu borbu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije