Mahir Beathouse postao prvi Bosanac na Svjetskom kupu u parabiciklizmu

2
Radiosarajevo.ba
Mahir Beathouse postao prvi Bosanac na Svjetskom kupu u parabiciklizmu
Foto: Instagram/Beathouseinthehouse / Mahir Beathouse postao prvi Bosanac na Svjetskom kupu u parabiciklizmu

Sarajevski muzičar Mahir Sulejmanović, poznatiji kao Mahir Beathouse, postao je prvi takmičar iz Bosne i Hercegovine koji je nastupio u Svjetskom kupu u parabiciklizmu.

Mahir se javio na Instagramu i saopćio da je u trci zauzeo 23. mjesto od 40 takmičara, ali da je daleko više ponosan na grb i majicu koju je nosio.

"Još sam pod dojmom trke. Ovo je, slobodno mogu reći, historijski trenutak da BiH prvi put nastupa u parabiciklizmu. Od 50 zemalja u kategoriji gdje sam ja pripadao nastupalo je 40 takmičara, ja sam osvojio 23. mjesto.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Nisam ponosan, ali nije ni loše. Ali, najviše sam ponosan na ovaj grb i dres koji nosim i koji predstavlja moju zemlju. Hvala vam svima koji ste na bilo koji način pomogli meni i mojoj kćerki da dođemo do ovoga i da pokažemo da pripadamo svijetu. Živjela Bosna i Hercegovina", rekao je Mahir u video poruci preko Instagrama.

Podsjetimo, Mahir je u aprilu 2020. godine pao s balkona svoje kuće u Sarajevu i zadobio teške povrede. Nakon pet operacija i više od mjesec dana u bolnici ponovo se vratio svojoj velikoj ljubavi - sportu.

Mahir Beathouse jedan je od najbližih saradnika Dine Merlina i dugogodišnji član njegovog benda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije