Bravo / Mahir Beathouse postao prvi Bosanac na Svjetskom kupu u parabiciklizmu

15. 05. 2022. u 11:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Sarajevski muzičar Mahir Sulejmanović, poznatiji kao Mahir Beathouse, postao je prvi takmičar iz Bosne i Hercegovine koji je nastupio u Svjetskom kupu u parabiciklizmu.

Mahir se javio na Instagramu i saopćio da je u trci zauzeo 23. mjesto od 40 takmičara, ali da je daleko više ponosan na grb i majicu koju je nosio.

"Još sam pod dojmom trke. Ovo je, slobodno mogu reći, historijski trenutak da BiH prvi put nastupa u parabiciklizmu. Od 50 zemalja u kategoriji gdje sam ja pripadao nastupalo je 40 takmičara, ja sam osvojio 23. mjesto.

Nisam ponosan, ali nije ni loše. Ali, najviše sam ponosan na ovaj grb i dres koji nosim i koji predstavlja moju zemlju. Hvala vam svima koji ste na bilo koji način pomogli meni i mojoj kćerki da dođemo do ovoga i da pokažemo da pripadamo svijetu. Živjela Bosna i Hercegovina", rekao je Mahir u video poruci preko Instagrama.

Podsjetimo, Mahir je u aprilu 2020. godine pao s balkona svoje kuće u Sarajevu i zadobio teške povrede. Nakon pet operacija i više od mjesec dana u bolnici ponovo se vratio svojoj velikoj ljubavi - sportu.

Mahir Beathouse jedan je od najbližih saradnika Dine Merlina i dugogodišnji član njegovog benda.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)